Proizvodnja i isporuka u Evropi
0

Toyota najavljuje normalizaciju

Sarajevo-x.com
Toyota Motor Europe objavila je da će se proizvodnja u Evropi u junu mjesecu vratiti na nivo od prije zemljotresa u Japanu, jer su riješeni problemi sa isporukom dijelova od japanskih dobavljača.

“Ovo su sjajne vijesti za naše kupce i članove našeg tima”, rekao je Predsjednik i generalni direktor TME Didier Leroy, dodavši: “Želim da se zahvalim našim dobavljačima koji su vrijedno radili sve da riješe problem sa isporukom, nastao zbog zemljotresa, kao i našim kupcima na strpljenju i razumijevanju.”

“Iako je ova katastrofa bila snažan udar na ekonomiju Japana i poslovanje Toyote, mi smo uložili velike napore da je prevaziđemo”, rekao je Leroy. “U Evropi, ponuda naših proizvoda je odlična i potražnja tržišta je velika – namjeravamo da učinimo sve što je u našoj moći kako bismo dostigli i povećali prošlogodišnji nivo prodaje”, dodao je. “Vjerujem da je borba za povećanje prodaje, profita i udjela na tržištu najbolji način da pomognemo Japanu da se oporavi od ovog dramatičnog događaja.”

Poslije normalizacije proizvodnje u Evropi i prošlonedjeljne objave Toyota Motor Corporation da će se proizvodnja u Japanu povećati i prije nego što je očekivano, Toyotini kupci mogu da očekuju normalno vrijeme isporuke vozila proizvedenih u Evropi i Japanu.

Fabrike koje od 1. juna uspostavljaju 100% proizvodnje su: Toyota Motor Manufacturing Ujedinjeno kraljevstvo (TMUK, koja proizvodni Avensis, Auris i Auris HSD u Burnastonu, Derbiširu i motore u Disajdu, Flintširu), Toyota Motor Manufacturing Turska (TMMT, koja proizvodi Auris i Verso) i Toyota Motor Industries Poljska (TMIP, koja proizvodi motore). Toyota Motor Manufacturing Francuska (TMMF, koja proizvodi Yaris) je već objavila povratak na normalni nivo proizvodnje od 16. maja.