Toyote i Lexusi za mlade inžinjere
0

Toyota donirala 50 vozila

Sarajevo-x.com
Toyota Motor Europe donirala je novi Lexus CT200h, kao pedeseti po redu automobil u svome pogramu Toyota Technical Education Programme (T-TEP), Visokoj tehničkoj školi u Roterdamu u Holandiji. Lexusov potpuni hibrid, bit će korišten od strane mladih automobilskih inžijera, kao dio praktične obuke na kursevima automobilske tehnologije.
Od 1990. godine, TME redvno nudi svoja vozila tehničkim institucijama u Europi kao sredstvo za edukaciju. Ova praksa je formalizirana 2007. godine, sa stvaranjem T-TEP programa, u kome i Toyota i Lexus distributeri u Europi imaju mogućnost ponuditi svoja vozila tehničkim institucijama na testiranje.

Sa ovom posljednjom donacijom, broj doniranih Toyota i Lexus vozila se popeo na 50. Vozila je dobilo 47 različitih tehničkih institucija u 12 zemalja sudionica T-TEP progama.

"T-TEP program je demonstracija sitacije u kojoj svi dobijaju – i naši partneri i TME“, rekao je Michel Gardel, Toyota Motors Europe Potpredsjednik za komunikacije, odnose s javnošću i programe zaštite okoliša. "Imamo priliku pomoći poboljšati iskustvo učenja mladih automobilskih inžinjera, omogućujući im učenje na direktnim primjerima, dok ostajemo posvećeni našim ciljevima za zaštitu okoliša."

On je dodao: "S više od 300.000 Toyota i Lexus hibridnih vozila na cestama u Europi, naši kupci će također imat će koristi od ovog programa. Kvaliteta i sposobnost za održavanje i popravak potpunih hibridnih proizvoda će se nastaviti poboljšavati svakom novom generacijom automobilskih inžinjera u Europi."

"Ovaj Lexus CT200h je sljedeći korak u našoj dugoročnoj saradnji sa Toyotom koja nam redovno omogućuje pristup svojim vozilima kao obrazovnim materijalima za naše tečajeve", rekao je Frank Rieck, profesor na Future Mobility & Smart Solutions odsijeku pri Visokoj tenološkoj školi u Roterdamu. On je dodao: "Ovo vozilo je neophodno za naše studente kako bi išli u korak s najnovijim automobilskim tehnologijama."