auto
0

Top Gear nagrada za Citroën Grand C4 Picasso

Klix.ba
Novi Citroën Grand C4 Picasso izabran je za "Najbolji porodični automobil godine" od časopisa BBC Top Gear, jednog od najprestižnijih naslova u engleskim tiskovinama. Žiri su privukle prednosti novog monovolumena iz porodice Picasso, iako verzija Grand sa 7 sjedišta još nije komercijalizirana u Engleskoj.

Top Gear isakao je da novi Citroën Grand C4 Picasso ima brojne prednosti: automobil je jedinstvenog stila, koji se značajno razlikuje od verzije sa 5 sjedišta, novu ravnotežu između unutrašnjeg prostora i vanjskih fluidnih linija, najbolji spoj na tržištu u pogledu modularnosti, prostornosti i lakoće pristupa zahvaljujući efikasnosti nove platforme EMP2, rekordno niske emisije CO2 s verzijom koja ispušta samo 98 g/km i na kraju novi motor, BlueHDi čija tehnologija znatno smanjuje emisiju dušikovih oksida istodobno smanjujući emisije CO2.

Novi Citroën Grand C4 Picasso ima i sigurnost na najvišem nivou jer je osvojio 5 zvjezdica na EuroNCAP testu. Ta ocjena priznanje je uloženom radu, posebno kad je riječ o sigurnosti te kvaliteti platforme EMP2, koja je prvi put korištena s novim C4 Picasso.

Od svog lansiranja, Citroën C4 Picasso zabilježio je više od 50 000 prodanih primjeraka u verzijama s pet i sedam sjedišta.