auto
22

SVO i Holland & Holland predstavili najskuplji Range Rover svih vremena

Klix.ba
Land Roverov odjel SVO (Special Vehicle Operation), koji je zadužen za proizvodnju posebnih vozila, udružio je snage sa poznatim britanskim proizvođačem oružja Holland & Holland, a krajnji rezultat zajedničkog projekta je najluksuzniji i najskuplji Range Rover proizveden do sada.

Dosadašnji najskuplji Range Rover bio je model sa produženim međuosovinskim rastojanjem Autobiography Black i koštao je 146.900 funti, što je osjetno manje od SVO Holland & Holland edicije koja se nudi po cijeni od 180.000 funti.

Automobil je izvana prepoznatljiv po posebnoj zelenoj boji karoserije, a tu su i adekvatne oznake i nekolicina hromiranih detalja. Glavne promjene urađene su u putničkom prostoru, gdje je kupcima ponuđen Executive Class paket sjedišta koji uključuje odvojena podesiva sjedišta nazad, između kojih je smještena raskošna centralna konzola. Suvišno je i spominjati da je sve skupa obloženo kombinacijom najkvalitetnije kože i plemenitog poliranog drveta.

Jedna od specifičnosti automobila je i poseban aluminijski spremnik u prtljažniku, koji je također obložen kožom, namijenjen za smještaj lovačkog oružja. Land Rover je planirao ponuditi samo 40 primjeraka ovog automobila, kroz produkciju koja će trajati naredne tri godine. Kupci će moći izabrati između 4,4-litarskog dizelskog SDV8 motora sa 339 KS ili 5-litarskog LR-V8 benzinskog motora sa 510 KS.