auto
3

Sve je spremno za adrenalinski vikend u Sanskom Mostu

Klix.ba
Sa zadovoljstvom Vas obavještavamo da je sve spremno za ovogodišnju vožnju spretnosti u Sanskom Mostu, koja se boduje za šampionat Bosne i Hercegovine, a koja se održava ove subote 22. Juna na poligonu benzinske pumpe Prodist Sanski Most. Start prvog takmičara zakazan je za 10:30 h.

Svoj dolazak potvrdili su i šampioni pomenute discipline iz auto moto sporta BiH. Prvaci iz Jajca u I klasi Zlatan Dželilović i Muamer Julardžija u II klasi oduševit će svojim vozačkim vještinama i ove godine publiku i sve prisutne. Atraktivna postavka na čelu sa dr. Malićem, koji nam također dolaze iz Jajca, Salko Duranović i Alija Karabašić svojim legendarnim fićama izazvati će oduševljenje i pojačati adrenalin.

Prošlogodišnji šampioni u I i II klasi i ove godine su dobro započeli takmičarsku sezonu. Tu je i Nada Dželilović, koja je za kratko vrijeme napredovala i može se s punim pravom reći da je već postala ozbiljna konkurencija muškoj kategoriji. Iz AMK70 podsjećaju na kolegijalnost u bh auto moto sportu, Zeničanin Amir Zukić koji vozi u II klasi postao je inspiracija i simbol za kolegijanost unutar auto moto sporta i klubova u BiH. Ovogodišnji šampionat po prvi put vozi pod zastavom Auto moto kluba 70 i očekuje što bolji plasman, a dobrim rezultatima nadaju se i Sanjani Pašo Burnić i Jasmin Sinanbegović, koji se također takmiče u II klasi ispred kluba organizatora.

Podršku takmičenju „Vožnja spretnosti SANA 2013“ najavila je i najveća cross šampionka Pored aktivnosti na poligonu koje se odvijaju po planu i programu, mnogi zaljubljenici adrenalina i prirode, imati će priliku da svoj adrenalinski nivo testiraju kako u petak tako i u subotu i na sanskoj lokaciji Begina glavica – Hrustovo, nedaleko od grada, gdje je od strane ovog sportskog tima u toku izgradnja turističkog centra sa cross stazom za sva cross takmičenja, koji u budućnosti treba da preraste u jedan od najatraktivnijih centara u BiH, u Sportsko rekreativno edukativni centar.

„Velika nam je čast da ovaj vikend možemo ugostiti i za sada mali a za BiH skoro pa anonimni tim iz Velike Kladuše. Podatak da je danas sedmogodišnja Mia Ribić, već drugo godinu šampionka prvenstva Hrvatske i to u dvije discipline motocross i supercross, ukazuje da je riječ o nevjerovatnom talentu, kojeg bi svi nivoi vlasti BiH trebali maksimalno podržati. Velike su šanse da se ove godine desi i pravo čudo u historiji cjelokupnog moto sporta, naime, ukoliko Mia svojim rezultatima zadrži i osvoji i ovogodišnji šampionat Hrvatske osvaja zlatnu kacigu, što je nevjerovatno obzirom da je riječ o djevojčici od 7 godina. Ponajviše se radujemo Mijinom dolasku, kao prvom koraku ka otvorenju cross staze u Sanskom Mostu, jer će veliko iskustvo i prijateljske sugestije od strane Mije i njenog tima nama biti od neprocjenjivog značaja. A sanska cross staza treba da bude i jeste Mijina. Jedva čekamo da čujemo i vidimo njene reakcije na naš dosadašnji rad na stazi.“ – riječi su predsjednika Auto moto kluba 70, Samira Saleša.