Škoda
0

Superb vozilo godine 2009. u osam evropskih zemalja

FENA
Predstavljena na 78. automobilskom sajmu u Ženevi, Škoda Superb osvojila je skoro trideset prestižnih nagrada širom Evrope od službene svjetske premijere prije godinu dana te je otad prodato preko 20.000 Superba druge generacije.

Škoda Superb osvojila je nagradu "Car of the Year 2009" u Češkoj Republici te pobijedila u kategoriji srednje klase i kategoriji ukupnog pobjednika. Povrh toga, Superb je dobio nagrade "Car of the Year" u sedam drugih evropskih zemalja: Slovačkoj, Estoniji, Letoniji, Litvi, Bugarskoj, Ukrajini te Bosni i Hercegovini. Novi Superb zabilježio je također uspjeh na COTY-ju, evropskoj najprestižnijoj anketi, u kojoj je došao do finala i na kraju zauzeo peto mjesto. Najnovija u nizu nagrada za Superb je "Winter Car of the Year 2009" koju dodjeljuje stručni žiri finskog časopisa Tekniikan Maailma.

Jedna od najcjenjenijih karakteristika u svim provedenim anketama u Evropi svakako je ekonomična potrošnja goriva ove limuzine srednje klase, koja je u stvari bila i glavni razlog izbora ovog modela za "Company Car od the Year" u Češkoj Republici i Njemačkoj, pored pobjede u kategoriji "Imported Vehicles" u Njemačkoj.