U F-Autocentru u Banjoj Luci
0

Stigla nova Mazda CX-5

Klix.ba
F-AC u Banjoj Luci od petka je bogatiji za najnoviji primjerak japanske marke Mazda, novi crossover model CX-5.

Mazda CX-5, kompaktni SUV crossover, prvi je model iz nove generacije Mazdi s punim rasponom Skyactiv tehnologije i temom dizajna „KODO – duša pokreta“.

Skyactiv tehnologija pruža užitak, efikasnost i sigurnost i to kroz nisku potrošnju goriva i nisku emisiju izduvnih gasova, te stabilnost upravljanja postignutu čvrstom Skyactiv karoserijom, dok Skyactiv šasija osigurava visoke nivou udobnosti i agilnosti.

Kupcima će na raspolaganju biti Skyactiv-G 2,0 i Skyactiv-D turbodizel 2,2 motori.

Glavni dizajner, Masashi Nakayama, objasnio je izgled ovog modela riječima: "Sa CX-5, željeli smo da izrazimo snažan osjećaj vitalnosti i okretnosti. Gledali smo snimke geparda, njihov okretan rad nogu i kako koriste cijelo tijelo kao oprugu za iznenadna ubrzanja i trenutno mijenjanje smjera kretanja. Iz njihovih tijela zrači velika energija. Inspirisani njihovim korisnim, ali lijepim kretanjem, s “KODO dizajnerskom temom" željeli smo da izgledu SUV-a pridodamo nove vrijednosti.“

Sa naglaskom na dizajnu, jednostavnosti upotrebe i komforu – bez kompromisa sa sigurnošću i potrošnjom goriva, ovaj kompaktni SUV nastoji biti tako kvalitetan i univerzalan da trajno usreći svoje vlasnike, bez obzira na promjene interesa, godine i stil života.