Peugeot 107
0

Specijalna serija najmanjeg modela

Sarajevo-x.com
U čast uspjeha modela 908 na utrci 24 sata Le Mansa, Peugeot je izbacio specijalnu seriju svog najmanjeg modela 107, kreirajući sportsko vozilo sa veoma ekološko osviještenim osobinama.

Postojeća motorizacija koju čine benzinski 1,0-litreni motor, te dizelski 1,4-litreni HDi nije mijenjana već je na Peugeotu 107 GT Line blago povećana ekonomičnost i smanjena emisija štetnih gasova. Emisija CO2 je smanjena na 106 g/km, a potrošnja na 4,5 l/100km.

Za sportskog mališana je sigurnost od velikog značaja, što je potvrđeno i na EuroNcap testu gdje su Peugeotu 107 dodijeljene četiri zvjezdice za sigurnost putnika i 3 zvjezdice za sigurnost djece.

Sportsku izvedbu Peugeota 107 i dalje odlikuju odlične manevarske sposobnosti u gradskim uslovima, te niska potrošnja i niski troškovi održavanja.

Promjene na modelu, koji je od svog debitiranja u 2005. godini pronašao oko 500.000 kupaca, su uglavnom u izgledu vozila, gdje dominiraju crveni detalji poput retrovizora i crvene trake na haubi modela koja novoj 107-ici daje sportski izgled.

15-inčne aluminijske felge i sportski dual auspuh će vozačima dati dodatni ugođaj pri vožnju u gradskim gužvama, gdje se ovaj mališan snalazi najbolje.