auto
0

Škoda ostvarila rekord u prodaji: Više od pola miliona vozila isporučeno u prvoj polovini godine

Klix.ba
Od januara do juna, češki proizvođač automobila isporučio je 522.500 vozila, što je po prvi put da je isporučeno više od pola miliona vozila (u prvoj polovini 2013.: 464.600; rast od 12,5 %). U junu je Škoda dostigla novi mjesečni rekord u prodaji, isporučivši 94.500 vozila kupcima širom svijeta (u junu 2013.: 87.400).

Nova Škoda Octavia i dalje privlači nove grupe kupaca, što je rezultiralo porastom isporuka na 47,4 % u zapadnoj Evropi u prvom polugodištu.

"Škoda je u prvoj polovini ove godine bila jača nego ikad prije. Po prvi put, prodali smo više od pola miliona vozila u prvom polugodištu, a to je rezultat fantastične ponude modela i njihovih izuzetnih performansi. Ovakav rezultat za prvih šest mjeseci nas čini optimističnim u pogledu druge polovine godine”, rekao je Werner Eichhorn, član uprave Škoda-e za prodaju i marketing.

I dalje se nastavlja kampanja uvođenja novih Škodinih modela. Nova Škoda Octavia G-TEC – prva Octavia koju pokreće prirodni plin –imala je svoje predstavljanje prije dvije sedmice. Nova Škoda Octavia Scout je spremna, a uvođenje modela predstoji u avgustu. Brend će predstaviti i novi model Škoda Fabia po prvi put u jesen ove godine.

Škoda je rasla na svim zapadnoevropskim tržištima u prvoj polovini 2014., ostvarujući tako izvanredne rezultate.