auto
0

Škoda bilježi pozitivne rezultate prodaje u BiH

Sarajevo-x.com
Iako je period kada prodaja novih automobila doživljava pad, Škoda bilježi veoma pozitivne rezultate u prodaji svojih modela. S tim u vezi kraj godine donosi imidž kampanju u kojoj Škoda prezentuje svoje bestseller modele koji su doprinjeli izvanrednim prodajnim rezultatima Škode u Bosni i Hercegovini

Odabran je „Dream Team” ili „Tim snova”, a čine ga pet najprodavanijih Škoda modela. Petorku čine Fabia, Octavia, Superb, Roomster te nedavno uvedeni model Yeti. Upravo ovaj model iz dana u dan pobuđuje sve veće interesovanje bh. kupaca. Fabia i Octavia su generalno najprodavaniji modeli u BiH.

Fabia je lider u A0 tržišnom segmentu sa ukupno prodatih -755 vozila. Octavia je lider u A segmentu sa ukupno prodatih 643 vozila, dok je Roomster na prvom mjestu u klasi MPV vozila sa ukupnu prodatih 57 vozila. Prodato je i 68 modela Superb što predstavlja odličan rezultat u ovom segmentu vozila.

„Ovom prilikom želim da se zahvalim svim kupcima Škoda modela jer je liderska pozicija Škode u prodaji automobila na teritoriju Bosne i Hercegovine njihova zasluga”, riječi su Ibrahima Kabe, Škoda brend managera.

„Naši kupci su prepoznali da češka tradicija kombinovana sa njemačkom tehnologijom predstavlja najbolji recept za kvalitetno vozilo, a mi smo im omogućili da takva vozila priušte po najpovoljnijim cijenama. Upravo je to i razlog što simboličan naziv „Škoda Dream Team” predstavlja jedinstvo između Škode i njenih kupaca”,

Fer pristup u smislu cijene naših vozila s jedne strane te konstantno unapređenje kvaliteta naših modela, usluga u kupovini i postprodajnih usluga s druge strane će i dalje ostati prioritet Škode u budućnosti, dodao je on.