auto
0

Seat Toledo Prototipo

Sarajevo-X
Seat je na Madridskom Motor Show-u predstavio konceptni automobil Toledo Prototipo.

Ovo vozilo predstavlja svojevrsni novi koncept sedan automobila, izuzetne prostranosti, velike varijabilnosti i zapremine prtljažnog prostora.

Dizajn ovog Toleda je definisan izuzetno dinamičnim linijama, koje su dodatno naglašene i dvobojnom karoserijom.

Upečatljivost ovog automobila, pored dizajna, leži i u njegovim dimenzijama, te sa 449 cm dužine, 177 cm širine i 158 cm visine obezbjeđuje prostranost koja do sada nije viđena u ovoj klasi.

Izvučeni zadnji dio, koji neodoljivo podsjeća na Renaultova riješenja viđena na Avantimeu pa kasnije i Vel Satisu, je obezbjedio preko 500 litara korisne zapremine u prtljažniku.

Još jedan karakterističan element na ovom Toledu je i panoramski stakleni krov, koji prekriva skoro cijeli putnički prostor i ispunjava ga ugodnim prirodnim svjetlom.

Vanjski dizajn će bogatijim činiti i izdašne 19 inčne felge od lake legure sa gumama dimenzija 235/35, a ispod prozirnog pokrova prednjih svjetala će biti primjetni i bi-xenon rasvjetna tijela.

Toledo Prototipo je opremljen 2.0 litrenim benzinskim agregatom sa FSI tehnologijom direktnog ubrizgavnja goriva u cilindre. Ova pogonska jedinica prednjim točkovima, putem šest stepenog mjenjača, obezbjeđuje živahnih 150 KS pri 6.000 okr/min.

E.Z