auto
0

SEAT prvak na World Touring Car Championship-u (WTCC)

Sarajevo-x.com
SEAT je po prvi puta ostvario ukupnu pobjedu u FIA Svjetskom prvenstvu i po prvi puta u historiji automobilizma osvojio naslov svjetskog prvaka s dizelskim motorom.

SEAT je također osigurao naslov svjetskog prvaka u kategoriji vozača budući da će se njihova dva vozača, Muller i Tarquini, boriti za naslov svjetskog prvaka u Macauu.

Kao vrhunac izvrsne sezone, SEAT je 26.10. na japanskoj stazi u Okayami osvojio naslov prvaka WTCC 2008.

Pobjeda SEAT-a u kategoriji proizvođača je ostvarenje dugogodišnjeg sna za španjolski automobilizam, budući da nagrada poput ove nikad prije nije osvojena. Španjolski brand matematički je osigurao naslov u kategoriji proizvođača i vozača, budući da samo dva vozača SEAT-a, Yvan Muller i Gabriele Tarquini, imaju šansu osvojiti titulu svjetskog prvaka u zadnjoj utrci koja će se održati u Macauu 16. novembra.

Španjolski brand, koji u ovom prvenstvu učestvuje s ekipom koja se sastoji od pet službenih vozača - Jordi Gené (Španjolska), Tiago Monteiro (Portugal), Yvan Muller (Francuska), Rickard Rydell (Švedska) i Gabriele Tarquini (Italija) - računao je na León TDI WTCC, najbolji automobil prvenstva koji je dosada uspio ostvariti 11 pobjeda.

Pretposljednja utrka World Touring Car Championshipa (WTCC), održana prošlog vikenda na japanskoj stazi, omogućila je SEAT-u ostvarivanje nužnih bodova za matematičko osiguravanje naslova zahvaljujući izvrsnim pobjedama u obje utrke, kojima su dokazali svoju tehnološku sposobnost.

Završna utrka ove fantastične sezone za SEAT održat će se na urbanoj stazi u Macauu 16. novembra gdje će biti objavljeno ime vozača koji će osvojiti naslov svjetskog prvaka u kategoriji vozača.