Q MAX, goriva koja koriste šampioni
0

Šampion BiH u saradnji sa Petrol BH Oil Company

Klix.ba
Foto: E. Z./Klix.ba
Foto: E. Z./Klix.ba
Petrol BH Oil Company konstantno ispituje kvalitet svojih goriva i to ne samo u laboratoriju nego i na terenu sa potrošačima. Nova generacija visokokvalitetnih goriva Q Max u Bosni i Hercegovini dobila je još jedno priznanje i to od Suada Hote, četverostrukog šampiona u Prvenstvu Bosne i Hercegovine na brdskim trkama.
Foto: E.Zubović/Klix.ba
Foto: E.Zubović/Klix.ba
Saradnja Petrol BH Oil Company i osnivača Autokluba Hota Racing traje već nekoliko godina, a njegov automobil za brdske trke Lancia Delta HF Integrale sa motorom koji ima više od 500 konjskih snaga od ove godine pokreće Petrol Q Max 100 gorivo.

O performansama svog automobila za brdske trke, Suad Hota je rekao: "Prije desetak godina, kada sam započeo karijeru u automobilskim trkama, nabavljao sam gorivo iz Austrije, jer nisam mogao pronaći adekvatan kvalitet u BiH. Ubrzo nakon toga sam odlučio probati Petrol gorivo i primijetio sam da su perfomanse automobila bile na visokom nivou, a i moji takmičarski rezultati su pratili te performanse. Dodatni vjetar u leđa je postala i saradnja sa Petrol BH Oil Company i podrška ove kompanije na mojim putovanjima do mjesta održavanja takmičenja i u samim trkama. Q Max goriva, a posebno Petrol Q Max 100 sam testirao na otvorenom putu i primijetio da je potrošnja manja i do tri litra na 100 kilometara, a motor je više nego spreman za pritisak na papučicu gasa“.

Foto: E.Zubović/Klix.ba
Foto: E.Zubović/Klix.ba
S obzirom na to da Hota u sklopu firme Hota Tuning d.o.o. nudi servis automobila specijaliziran za marke vozila Alfa Romeo, FIAT i Lancia, naglasio je da je primijetna razlika na motorima automobila koji koriste Q Max goriva, jer filteri za gorivo skoro pa da i nemaju funkciju.

Petrol je na sve svoje benzinske pumpe u Bosni i Hercegovini uveo nova Q Max goriva, čiji kvalitet nadmašuje standarde na tržištu: benzinsko gorivo Petrol Q Max 95, Petrol Q Max 100, dizelsko gorivo Petrol Q Max Eurodiesel i Autoplin LPG.