Na 35.000 kvadrata
0

FOTO / Salon automobila u Beogradu pod sloganom "Poslastica za oči"

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
U Beogradu danas počinje 49. međunarodni salon automobila, koji okuplja 410 izlagača najpoznatijih svjetskih kompanija automobilske industrije iz 25 zemalja i trajat će do 3. aprila.

Posjetioci će moći uživati u 85 sajamskih premijera, 58 noviteta, 37 brendova i 20 top premijera. Paralelno sa salonom automobila održava se i 6. međunarodni sajam motocikala i bicikala "Motopassion".

Uz učešće kompletne automobilske i prateće industrije iz Srbije, na ovom salonu izlažu i izlagači iz okruženja, što daje regionalni značaj manifestaciji. Uz značajan broj regionalnih premijera, jedna od atrakcija na sajmu je bila i takmičarska Dacia Duster Ice, u kojoj je Alain Prost u ovoj sezoni osvojio drugo mjesto na Trophee Androsu.

Međunarodni salon automobila u Beogradu jedan je od 19 sajmova automobila u svijetu koji će se 2011. održati pod okriljem Međunarodne organizacije proizvođača automobila (OICA). Pod sloganom "Poslastica za oči" beogradskoj publici će se na 35.000 kvadratnih metara predstaviti oko 450 proizvođača, uvoznika i distributera svih automobilskih marki koji posluju na tržištu Srbije.

Dan prije zvaničnog otvaranja sajma uglavnom su iskoristili novinari, autokuće i firme za iznajmljivanje automobila da vide šta je novo u ponudi, pa vam tako donosimo fotografije koje prenose djelić atmosfere sa salona automobila u našem susjedstvu.