auto
0

Sajam motora u Beču

Sarajevo-x.com
"Slijedi svoj instinkt“ moto je ovogodišnjeg sajma motora "Bike 2008“, koji će se od 31. januara do 3. februara održati u Bečkom sajamskom centru. Samom kupovinom ulaznica, posjetiocima je zagarantovano učesce u nagradnim igrama na tzv. "stanicama instinkta“. Nagrade su motori Honda Hornet 600 i Yamaha YZF-R6R ili skuter Honda RS 125i.

Najbolji među najboljim na svjetskoj sceni vozača motora će u trkama "Rodeo-X Enduro Cross“ svaka dva sata zabavljati ljubitelje brze i opasne vožnje. Posebno za ove trke ispred Sajamskog zentra je postavljena motorkross-staza.

Na sajmu "Bike 2008“ predstavit će se i motori, čiji su dizajn izrađivali mladi kreativci na Takmičenju u dizajnu za mlade. Žiri je vec izabrao šest modela, a posjetioci će birati pobjednika, kojeg čeka skuter Suzuki 125.

I ove godine će se u odjeljku "Style and Tuning Performance“ prezentirati "frizirani“ motori. Profesionalci i amateri iz Austrije ali i inozemstva će publici sajma predstaviti svoje obnovljenje i dorađene metalne ljubimce, kao i razne tehnike "friziranja“.

Paznju će privuci i policijski odjel Sajma. Naime, osim teoretskog predavanja o svakodnevnici policajca na dva točka, deset posjetilaca ce biti pozvano da provede jedan dan na motoru sa bečkom policijom.

Pored toga, Sajam u ova četiri dana nudi uvid u najnoviju tehnologiju, najnovije modele svjetski poznatih proizvođača i brojne druge zanimljivosti na temu "sve za vaš motor“.