Više zelene tehnologije
0

Sajam automobila u Chicagu otvorio vrata publici

FENA
Foto: Reuters
(Foto: Reuters)
Svjetski proizvođači automobila ponudili su, prema ocjeni analitičara, sirovu snagu i luksuz na Sajmu automobila u Chicagu, umjesto "zelenih kola" koja su dobijala apsolutnu prednost na ostalim autosalonima u SAD, kao što su Detroit ili Los Angeles.

Sajam u Chicagu, najstarija i najveća američka smotra najnovijih dostignuća autoindustrije, koji je do danas otvorio vrata publici, ostavlja sasvim različite utiske, smatra Jessica Kaldvel, analitičar agencije "Edmunds."

Smotra se umnogome razlikuje u odnosu na nedavne skupove u Los Angelesu i Detroitu, gdje je ponuđeno mnogo više zelene tehnologije", smatra Kaldvel, naglasivši da se, na jednoj strani govori o ekonomičnosti goriva, a na drugoj se ističu snaga i luksuz automobila.

Za razliku od Detroita i Los Angelesu koji su privukli ogromnu pažnju medija u nastojanju da se pomogne osvjetljavanju reputacije proizvođača kola, sajam u Chicagu je okrenut prije svega prema potrošačima.

Vozila koja su dobila najbolji prostor na sajmu pripadaju proizvođačima koji se nadaju da će tipe privući pažnju ljubitelja automobila, ističu analitičari.