auto
0

Saab 9-3 temeljito obnovljen

FENA
Švedska marka u vlasništvu General Motorsa temeljito je obnovila svoj najprodavaniji model SAAB 9-3, napravljen na tehnološkoj osnovi Opel Vectre.

Upravo je prejako vidljivo srodstvo s konfekcijskim rođakom iz Rüsselsheima bio i najveći problem za marku koja je nekada bila među najcjenjenijima i najkvalitetnijima.

Model 9-3 napravljen je na platformi Epsilon, na kojoj se, osim Opel Vectre i Signuma, koristi i Fiat Croma (suradnja iz kratkotrajnog braka s GM-om) koriste te Cadillac BLS.

Saab 9-3, nasljednik slavnog modela 900, predstavljen je 2002. Godinu poslije stigao je Cabriolet, a 2005. i karavan Station Wagon. Sada je redizajniran u stilu koncepta Aero-X predstavljenog prošle godine. Atraktivniji prednji dio, bogatija oprema i izvedba unutrašnjosti, koja je izvedena elitnije trebali bi omogućiti veći otklon od konfekcije i približavanje Audiju A4 i BMW-u serije 3. Sve je ostalo nepromijenjeno, Proizvodit će se kao limuzina, kabriolet i karavan, s benzinskim motorima od 1.8/122 KS do 2.8 V6 sa 260 KS i GM-Fiatovim dizelašima 1.9 TiD sa 120 i 150 KS.