Međunarodna nagrada za Volvo
0

S60 proglašen najboljim sedanom 2011. godine

Sarajevo-x.com
Kompanija Volvo Cars of North America (VCNA) je na međunarodnom sajmu automobila u New Yorku primila nagradu za međunarodni sedan 2011. godine, osvojenu mišljenjem žirija za izbor međunarodnog automobila godine (ICOTY).
Novi sportski sedan, Volvo S60 je prema mišljenju 12 nacionalno poznatih automobilskih novinara, ocijenjen najboljim u klasi, zbog savršene povezanosti sa životnim stilom kupaca.

„Nagrada za međunarodni sedan godine i titula najpouzdanijeg automobila, iz prve ruke demonstrira koliko je novi Volvo S60 povezan sa životnim stilom svojih vlasnika na emocionalnom i racionalnom nivou“ - izjavio je Doug Speck, predsjednik VCNA, koji je i primio nagradu, dodavši: Od naše napredne tehnologije i sigurnosnih elemenata i majstorskog skandinavskog dizajna, do vrhunske ekonomičnosti pogonskih agregata, Volvo S60 donosi za svakog po nešto. Ovaj automobil nesumnjivo mijenja pravila igre“.

U svojoj 15. godini, ICOTY nagrada predstavlja važno industrijsko priznanje, koje mjeri ono što drugi izbori ne rade, a to je emocionalna veza između automobila i korisnika.

„ICOTY nagrada se ne bazira na tehnici i izgledu, već na kompatibilnosti automobila sa životnim stilom i koliko proizvođači automobila uspijevaju to postići“ - tvrdi Courtney Caldwell, izvršni producent ICOTY-ja.