Porast prodaje u BiH
0

"Renault" uspješan i u julu

Sarajevo-x.com
Na bosanskohercegovačkom automobilskom tržištu, "Renault" bilježi sve bolje prodajne rezultate, koji su kulminirali odličnom prodajnom brojkom putničkog programa u mjesecu julu.

Francuski proizvođač je tako u sedmom mjesecu 2010. godine prodao 93 putnička automobila. To je najbolji mjesečni rezultat kada se u obzir uzme ova, ali i cijela prošla 2009. godina. Ovaj prodajni rezultat je ujedno za cijelih 90% bolji od onog koji je postignut u istom mjesecu 2009. godine, čime se na još jedan način potvrđuje rastuća popularnost ponude "Renaultovih" modela.

U sedam mjeseci ove godine, "Renault" je u BiH isporučio ukupno 402 putnička vozila, što uz 167 privrednih, ukupan broj prodanih vozila podiže na 569 primjeraka. Najprodavaniji "Renaultov" putnički model u sedmom mjesecu, nesumnjivo je model Megane, koji je u svim karoserijskim verzijama pronašao 53 nova vlasnika, te tako čini 57% ukupne prodaje.

Poseban doprinos prodaji "Renaulta" u BiH dao je model Megane Generation, koji uz izuzetno pristupačnu cijenu, nudi bogatu opremu, koja uključuje ABS, šest zračnih jastuka, klima-uređaj, tempomat, električni paket, daljinsko centralno zaključavanje, putni računar, CD MP3 uređaj sa komandama na upravljaču i još mnogo toga, što vožnju čini ugodnom i sigurnom.