auto
0

Renault Trafic Deck'up concept LCV

Klix.ba
Ovaj Renaultov koncept Trafic Deck'up je zasnovan naravno na, kao što mu i samo ime govori, kompaktnom višenamjenskom kombiju koji je dobio i Van Of The Year in 2002. nagradu.

Renault ovim konceptom nastavlja istraživanje u segmentu automobila koji su namjenjeni avanturističkim potrebama i doživljajima.

Što se tiče izgleda, najmanje promjena je pretrpio prednji dio, te se pri kretanju prema natrag dobiva percepcija savim novog automobila. Trafic Deck'up je kraći 180 mm od serijskog Traffica, skraćen je i međuosovinski razmak za 80 mm, ali je zato širina karoserije povećana za 21 mm. Sve ove modifikacije su znatno uticale da se dobije utisak izuzetno snažnog i robusnog vozila.

Najupečatljiviji je svakako zadnji dio izveden u svojevrsnom pick-up stilu, a slično riješenje se moglo vidjeti na Kangoo Break’up konceptu iz 2002. godine.

Unutrašnjost, a i ovaj pick-up dio su maksimalno fleksibilni te postoji bezbroj kombinacija koje olakšavaju život u raznim situacijama.

Potpunoj iskoristivosti putničke kabine doprinosi i mogućnost okretanja sjedala za punih 180 stepeni, a raduje i izostanak središnjeg B nosača karoserije te je uz inovativan način otvaranja vrata, veoma lako pristupati hi-tech unutrašnjosti ovog koncepta.

Za pogon Trafic Deck'up koncepta je odabran sofisticirani 2.5 dCi 16V turbo dizelski agregat koji isporučuje 135 KS. Ova snaga se prenosi na točkove promjera 20 inča putem 6 stepenog ručnog mjenjača.

Renault je ovim mješancem između zabavnog porodičnog automobila i pick-upa, čiji je koncept očito neviđen do sada, dokazao svoju inovativnost po ko zna koji put.