Klix.ba i UAN BiH nagradna igra
105

FOTO / Renault Clio, auto godine u BiH, u rukama sretne dobitnice

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Na svečanoj ceremoniji proglašenja UAN BiH automobila godine 11. februara ove godine izvučena je sretna dobitnica automobila godine u BiH na korištenje od pet dana. Krajem prošle sedmice smo joj i predali na korištenje Renault Clio IV, automobil godine u Bosni i Hercegovini.

Podsjetimo, među sedam kandidata za automobil godine koji su prošli u finalni krug Izbora, žiri Udruženja auto novinara u BiH je na osnovu prethodno obznanjenih kriterija prestižnu tiutlu automobila godine u BiH dodijelio Renaultu Cliju četvrte generacije. Model koji u svom četvrtom izdanju predstavlja pravu prekretnicu za Renault sa sobom je donio mnoštvo novosti, istovremeno zadržavajući pristupačnu cijenu.

Ove godine posjetioci internet portala Klix.ba koji su glasali za "Nagradu javnosti" u UAN BiH izboru automobila godine na anketi odabrali su da tu nagradu zaslužuje novi Audi A3.

Također, svi posjetioci koji su glasali na anketi imali su mogućnost učestvovanja u nagradnoj igri. Nagrada je petodnevno korištenje automobila koji je stručni žiri Udruženja automobilskih novinara u BiH proglasio za automobil godine u Bosni i Hercegovini za 2013. godinu. Nakon izvlačenja tokom ceremonije, najviše sreće od svih glasača koji su učestvovali u nagradnoj igri imala je Mirha Ganić iz naselja Luke kod Visokog.

Sretnu dobitnicu Renault Clia IV na pet dana kontaktirali smo odmah nakon izvlačenja nagradne igre, te dogovorili termin za preuzimanje. Ne krijući iznenađenje, Mirha nam je rekla da je ovo prvi put da osvoji bilo šta na nekoj nagradnoj igri, te da je oduševljena nagradom. Svoje impresije s vožnje automobila godine u BiH, Renault Clia IV, sretna dobitnica će nam prenijeti nakon što završi svoju petodnevnu vožnju.

Klix.ba test Renault Clia četvrte generacije možete pročitati ovdje, a uskoro ćete na Klix.ba moći pročitati i test Renault Clia IV s vrlo zanimljivim trocilindarskim turbobenzinskim motorom od 90 KS.