auto
0

Range Rover automobil decenije u izboru magazina AutoCar

Sarajevo-x.com
Stručnjaci iz vodećeg engleskog auto magazina AutoCar, nisu imali nimalo lak zadatak izbora konkurenata za automobil decenije. Strogu selekciju je prošlo 17 izvrsnih automobila koja su predstavljeni u posljednjih deset godina, a pobjednik je Range Rover.

Čitatelji su imali još težu zadaću - da odaberu pobjednika - automobil koji će ponijeti laskavu titulu junaka decenije. Izbor je bio još teži jer su se među takmičarima našli i u svijetu prestižni modeli poput Jaguara XF i Bugatti Veyrona.

Uprkos ovoj oštroj konkurenciji, 7.500 ljudi ili 18% glasova bilo je za Range Rovera, luksuzno terensko vozilo lansirano 2001. godine.

Spoljni saradnik AutoCara, Hilton Holloway pohvalio je vozilo rekavši: "Range Rover je postavio novu vrstu luksuza. Tehnički sofisticiran, detaljno lijep, moderan i još sa retro stilom. To je neodoljiv izgled, ali na način da mu se većina može diviti."

"Range Rover je odličan izbor za automobil decenije", rekao je urednik AutoCara Chas Hallett. "Nastao je prije devet godina, ali još uvijek predstavlja presedan u dugotrajnosti i briljantnosti dizajna."