auto
0

Solbergova treća uzastopna pobjeda

Sarajevo-X
Sve češći prizor u taboru Subarua
Sve češći prizor u taboru Subarua
Petter Solberg i njegov suvozač Phil Mills su odnjeli ubjedljivu pobjedu na Rallyu Italia Sardinia, koja im je bila ujedno i treća uzastopna u ovogodišnjem WRC šampionatu.

Zaista nema potrebe opširno opisivati ovaj poduhvat Solberga, jer je sasvim dovoljno reći kako je uspio biti najbrži na čak trinaest brzinaca od ukupno devetnaest. Zahvaljujući ovim izvrsnim vožnjama rally je završio sa čak 2 minute i 7.9 sekundi prednosti nad drugoplasiranim Sebastianom Loebom.

Polovično dobar nastup Subarua i odličan rezultat Solberga su dali dodatnu nadu u dostizanje Loeba u generalnom poretku. Ipak mladi Francuz ima znatnu prednost i što je još bitnije konstantnost dobrih nastupa, te će ga biti vrlo teško dostići.

Treće mjesto na Sardiniji je osvojio iskusni Carlos Sainz, čime se i u generelnom poretku probio na treće mjesto sa dva poena prednosti ispred Markka Martina.

Na četvrtu poziciju je pomalo neočekivano stigao Andrea Navarra, što je za njega ujedno bio i najbolji plasman u WRC karijeri, a na petoj poziciji ga je pratio Francois Duval koji bilježi posljednje nastupe u ekipi Forda.

Rezultati Rally Italia Sardinia:

  1. Petter SOLBERG (N) 0.0
  2. Sébastien LOEB (F) +2:07.9
  3. Carlos SAINZ (E) +1:13.0
  4. Andrea NAVARRA (I) +6:55.2
  5. Francois DUVAL (B) +31.9
  6. Gianluigi GALLI (I) +14:23.6
  7. Marcus GRÖNHOLM (FIN) +1:27.6

E.Z.