auto
0

Promocija šestog golfa u BiH početkom decembra

FENA
“Šesta generacija golfa u potpunosti će redefinirati pojam kvalitete i komfora u svojoj klasi“, izjavio je šef Volkswagena Martin Winterkorn najavljujući skoru promociju novog golfa koja će biti u Parizu u prvoj sedmici oktobra kada počinje evropska prezentacija.

Promocija novog golfa u BiH se planira za početak decembra. Ovaj najuspješniji automobil u Evropi, s 26 miliona prodatih primjeraka, napravljen je da traje vječno, saopćeno je iz ASA Preventa.

Na bh. cestama nije rijetkost zateći golfa prve generacije koji se počeo proizvoditi 1974. godine. Golf 5 pojavio se 2004. godine i petom brzinom je osvojio svjetsko tržište i zadovoljio potrebe najzahtjevnijih vozača.

U BiH prodato je oko 2.500 vozila, a najtraženiji je model sa 1.9 TDI motorom od 105 KS i to srebne i crne metalik boje.

Pod sloganom „Iskoristite posljednju šansu“ započela je akcijska kampanja za model Golf A5. "Kada mislimo na golfa pete generacije, ne mislimo samo na automobil, već na mjerilo svoje klase“, kazao je rukovodilac prodaje VW-a Ismir Omeragić.