Dacia u BiH
0

Prodajni rekord u februaru

Sarajevo-x.com
Dacia je u februaru 2011. godine zabilježila novi prodajni rekord na tržištu Bosne i Hercegovine. Domaćim kupcima je isporučen 71 automobil, što je novi prodajni rekord od kada je ovaj brend prisutan na bh. automobilskom tržištu.
Foto: E.Zubović/Sarajevo-x.com
Foto: E.Zubović/Sarajevo-x.com
Najprodavaniji Dacia model u rekordnom mjesecu je model Sandero, koji je pronašao put do 50 novih vlasnika, čime se nastavlja poslovično dobra prodaja ovog modela na našem tržištu. Slijedi ga potpuno novi SUV model Duster, za koji se u proteklom mjesecu odlučilo čak 18 kupaca. Rastućoj popularnosti prvog SUV modela rumunskog proizvođača, nesumnjivo doprinosi i zaslužena prestižna titula „TERENAC / SUV 2011. GODINE U BIH“, u izboru koje je organizovalo udruženje automobilskih novinara u BiH.

Inače, Duster je na našem tržištu, sa osnovnim paketom opreme, pokretan 1.6 litarskim 16V benzincem sa 105 KS i pogonom na prednje točkove, dostupan već od 18.500 KM.

Foto: E.Zubović/Sarajevo-x.com
Foto: E.Zubović/Sarajevo-x.com
U prva dva mjeseca 2011. godine, Dacia je isporučila ukupno 126 automobila, što predstavlja porast od gotovo 83 posto u odnosu na isti period u 2010. godini i ujedno nagovještava nastavak odličnih prodajnih rezultata u ovoj godini.

Vjeru u pouzdanost svojih vozila i brigu za kupce, kojima želi ponuditi što više bezbrižnih kilometara, Dacia u BiH potvrđuje i besplatnom produženom garancijom u trajanju od 5 godina ili 150.000 pređenih kilometara.