Uspjesi
0

Prestižna nagrada za Peugeotov motor

Sarajevo-x.com
Nagradu "Međunarodni motor godine" u kategoriji motora od 1.4 l do 1.8 l, osvojio je 1.6 litreni turbo benzinski motor s četiri cilindra i tehnologijom direktnog ubrizgavanja, koji je nastao iz saradnje grupacija PSA i BMW.

Nagrađeni motor sadrži najnoviju tehnologiju, poput direktnog ubrizgavanja, promjenjivog hoda usisnih ventila, uljne pumpe sa samoregulacijom pritiska i vodene pumpe koja se uključuje po potrebi. Zbog tih specifikacija je još efikasniji u pogledu redukcije potrošnje i emisije štetnih plinova, koja je manja za 10% u odnosu na prethodnu generaciju.

Ovaj motor se trenutno ugrađuje u sve verzije Peugeot modela 207 i 308.

Nagrada "Međunarodni motor godine", koja je 1.6 litrenom turbo benzinskom motoru već tri puta za redom dodijeljena, je jedno od najvećih priznanja u automobilskoj industriji. Dodjeljuje je žiri sastavljen od 65 priznatih automobilskih novinara iz 32 zemlje svijeta. Žiri donosi odluku nakon testiranja najnovijih modela, birajući motor koji pruža najviše užitka u vožnji, koji ima najbolje performanse, najbolji omjer potrošnje i nagrađuje proizvođača za uspješnu primjenu napredne tehnologije.

Vezani članci