auto
0

Premijera Mazde u Ženevi

Sarajevo-x.com
U 2007. godini Mazda je u Europi prodala 311,200 jedinica i time ostvarila porast od 2% u odnosu na 2006-u, što 2007. svrstava među najuspješnije Mazdine godine

Strateški potez širenja proizvodne linije jedan je od ključnih razloga za Mazdin vrtoglavi rast širom Europe. Za manje od dvije godine, Mazda je predstavila vozila koja nikad ranije nisu bila u njenom portofoliu, kao što su Mazda 3 MPS, unikatna Mazda MX-5 Roadster Coupe te sportski crossover SUV - Mazda CX-7.

Mazda Motor Corporation počinje sezonu europskih auto sajmova globalnom premijerom nove Mazde 2 sa troja vrata. Predstavljena u oktobru 2007-e, nova Mazda 2 je automatski postala evropski hit. Do januara 2008-e, više od 18,000 kupaca je izabralo baš ovaj Mazdin model kao svog motornog ljubimca. Pored nedavno dobijenih 5 zvjezdica na Euro NCAP testu, svoj kvalitet Mazda 2 je dokazala i nagradama za automobil godine u Austriji, Belgiji, Hrvatskoj i Danskoj. Sada, sa novim hatchback modelom sa troja vrata, Mazda 2 će zasigurno postati još popularnija na evropskom tržištu.

Pored ovog modela, posjetitelji ženevskog sajma imaju priliku vidjeti i uzbudljivi konceptni automobil Mazda Taiki, zatim Mazda 5 Hydrogen Hybrid, ponosni predstavnik eko i sigurnosne tehnologije kod dizel motora, kao i karavan izvedbu potpuno nove Mazde6.