Turbo motor i automatski mjenjač
12

Predstavljen Renault Clio RS 200

Klix.ba
Novi Renault Clio RS 200 će se prodavati samo u varijanti sa 1,6-litarskim turbo motorom i automatskim mjenjačem sa šest brzina. Automobil će razvijati 200 konjskih snaga pri 6.000 obrtaja u minuti, a obrtni moment od 235 Nm mu se nalazi na 1,750 obrtaja u minuti.

Automobil se pritiskom na dugme može prebaciti sa normalnog u sportski način rada, što utječe na parametre motora i mjenjača, kao i na odgovor pedale za gas i upravljača.

Francuski proizvođač nije objavio nikakve podatke o performansama, ali se pretpostavlja da automobil u sportskom načinu od 0 do 100 kilometara na sat stiže za manje od 6,5 sekundi. Treba napomenuti da novi Clio po želji može biti opremljen i kontrolnim sistemom za startanje, što će još više smanjiti vrijeme potrebno za ubrzanje.

U standardnom izdanju automobil dolazi sa točkovima od 17 inča, ali za dodatni novac se mogu dobiti i točkovi od 18 inča. Za pravovremeno zaustavljanje su zaduženi diskovi promjera 320 milimetara na prednjim točkovima.

Standardna oprema uključuje dugme za start, Bluetooth i USB priključke, navigaciju osjetljivu na dodir i novi sistem informisanja pod nazivom R-Link. Parking senzori i automatska kontrola klime su na listi dodatne opreme.

Vezani članci