auto
0

Predstavljen Peugeot 308

Sarajevo-x.com
Samo mjesec i po dana od sajma automobila u Frankfurtu novi Peugeot 308 je dostupan i građanima BiH. Uz prisustvo velikog broja zvanica i domaćine kompaniju VERMONT, generalnog uvoznika i distributera Peugeot proizvoda za BiH, sinoć je u zgradi UNITIC-a u Sarajevu predstavljen prvi Lav sa oznakom 8.

Velika pažnja i kreativna energija posvećena je projektu 308 i napravljen je automobil koji zadovoljava najviše standarde, kako u pogledu sigurnosti, tako i u pogledu ekologije, kvaliteta, dizajna i udobnosti.

"Stalnim upotpunjavanjem ponude, odgovorom na zahtjeve tržišta i usavršavanjem, Peugeot je dokazao da je u samom vrhu auto industrije“, izjavio je Ismet Kapo, generalni direktor Vermonta. "Da građani BiH vole Peugeot, govore nam podaci o porastu ovogodišnje prodaje za 76% u odnosu na prošlu godinu."

308-ica je najbolji Peugeot-ov kompakt do sada. Pet je glavnih aduta koji karakterišu ovaj model. Dizajn je svakako ono po čemu je Peugeot naveliko poznat, elegantna sportska linija sa asocijacijom na dinamičnost i efikasnost. Pored uživanja u vožnji putnici će imati i veliku sigurnost koja je potvrđena na EuroNCAP testovima i ocijenjena sa 5 zvjezdica za odrasle putnike. Treći element koji krasi novog Lava je udobnost i unutrašnjost sa velikom dozom prozračnosti. Četvrti element je kvalitet. Zadnji, ali sigurno ne i posljednji je ekologija. Za ekološki svjesnog proizvođača kao što je Peugeot, jedan od ključnih prioriteta je predstavljalo smanjenje emisije gasova i zaštita okoline. Pojedini modeli 308-ce emituju u okolinu do 20 posto manje ugljen dioksioda od drugih automobila na što se kreću našim cestama.

Kompanija VERMONT će narednoj godini proširiti mrežu ovlaštenih koncesionara, tako da će i Tuzla dobiti svog koncesionara, što je ukupno sedam ovlaštenih koncesionara i osam ovlaštenih servisa.