auto
63

Predstavljen Fiat 500 Riva, jahta na točkovima

Klix.ba
Fiatova ideja o jahti na točkovima ogleda se u specijalnom izdanju modela 500, koji je proizveden u saradnji s kompanijom Riva, koja se bavi konstruisanjem jahti.

Nautička tematika počinje Seraplavom bojom karoserije kabrioleta, koju je nemoguće odabrati za bilo koji drugi model 500. Ta boja je preuzeta od Rivine jahte Aquariva Super.

Automobil je dobio i unikatne hromirane retrovizore, a hromom je ukrašen poklopac motora i ručke vrata. Dobio je 16-inčne naplatke s 20 krakova.

Unutrašnjost je dobila ručno lakirani mahagoni sa detaljima od javora. Na pragovima su specijalne pločice, a od mahagonija je napravljena i ručica mjenjača. Sjedišta su presvučena kožom.

Kompanija Fiat već prima narudžbe, a proizvest će ukupno 500 automobila. U ponudi benzinskih motora su 1,2-litarski motos sa 69 KS, kao i snažniji Twin Air 0,9-litarski motor u verzijama sa 85 i 105 KS.

Ako preferirate dizel, tu je 1,3-litarski Multijet motor koji isporučuje 95 KS. U zavisnosti od odabira motora, kupci će moći birati između petostepenog i šestostepenog manuelnog te robotiziranog Dualogic mjenjača.