auto
38

Predstavljen Aston Martin DB10 koji će James Bond voziti u filmu "Spectre"

Klix.ba
Aston Martin DB10 predstavljen je danas tokom najavljivanja 24. filma o britanskom agentu Jamesu Bondu, koji nosi naziv "Spectre".

Automobil je predstavljen tokom specijalnog eventa kompanije Pinewood Studios u Londonu, a naći će se u novom filmu o Jamesu Bondu, koji će u kina stići 6. novembra 2015. godine. Ime se odnosi na izmišljenu globalnu terorističku organizaciju o kojoj je pisao engleski autor Ian Fleming u svojim romanima.

Snimanje filma će početi u petak na različitim lokacijama, uključujući Pinewood, Mexico City, Rim, Maroko, Austriju, Obertilliach i jezero Altaussee. Film je režirao Sam Mendes, a u kinima će se pojaviti za manje od godinu dana. Glumačku postavu čine Daniel Craig, Ralph Fiennes, Ben Whishaw, Naomie Harris, Rory Kinnear. Christoph Waltz, Lea Seydoux, Monica Bellucci, David Bautista i Andrew Scott.

Aston Martin DB10 je usvojio novi dizajn koji će usvojiti i budući modeli kompanije u novoj eri modela sa motorima kompanije Mercedes-AMG. Aston Martin će proizvesti deset automobila u sjedištu u Gaydonu i svi će biti korišteni tokom snimanja filma "Spectre".