auto
0

Prazninu iza Peugeota RCZ R popunit će 308 R

Piše: E. T.
U Peugeotu uveliko pripremaju model 308 R koji će biti snažniji od modela 308 GTi, a popunit će prazninu koja je nastala prestankom proizvodnje modela RCZ R coupe.

Jean-Philippe Imparato, novi direktor Peugeota, u izjavi za medije rekao je da francuska automobilska kompanija priprema model 308 R s kojim će se popuniti praznina koja je nastala s odlaskom modela RCZ R coupe.

Pored toga što će 308 R biti još snažniji od aktuelnog modela 308 GTi, u Peugeotu kažu da će 308 R imati samo jednog pravog konkurenta, a to je aktuelni Ford Focus RS.

"308 GTi jeste brz, ali mi želimo da ponudimo još brži automobil, jer mislimo da imamo prostora za takvu soluciju. Nećemo razvijati novi RCZ, jer odličnu osnovicu imamo u modelu 308", kaže Imparato.

Produkcijski 308 R mogao bi koristiti hibridnu pogonsku kombinaciju koja je prošle godine premijerno predstavljena na konceptnom modelu 308 R Hybrid concept, što bi u ovoj klasi bio prilično hrabar potez, a sastoji se od 1,6-litarskog turbo-benzinskog četverocilindarskog motora sa 270 KS kojem asistiraju dva elektromotora. Krajnji rezultat: skoro 500 KS i 729 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je mnogo više od potencijala koji nudi motor aktuelnog Focusa RS, ali i Audija RS3 i Mercedesa A45.