auto
7

Posljednji LaFerrari ide na aukciju humanitarnog karaktera

Klix.ba
Iako je u Ferrariju prvobitno odlučeno da će ukupna produkcija ultrasportskog modela LaFerrari iznositi samo 499 primjeraka, Sergio Marchionne odlučio je da slavna italijanska kompanija napravi još jedan primjerak.

Razlog za takvu odluku prvog čovjeka grupacije FCA i Ferrarija je pomoć žrtvama razornog zemljotresa koji je prije nekoliko dana pogodio centralnu Italiju odnijevši pri tome skoro 300 ljudskih života.

Posljednji LaFerrari sa serijskim brojem 500 ponudit će se na aukciji, a zbog gore navedenih razloga humanitarnog karaktera, ali i zbog činjenice da mnogi zainteresovani nisu stigli da kupe jedan od 499 proizvedenih primjeraka, očekuje se da će za posljednji proizvedeni primjerak budući vlasnik platiti mnogo više od 1,17 miliona eura, što je bila redovna cijena LaFerrarija.

Još uvijek nije objavljeno da li je automobil već proizveden i kada i gdje će se ponuditi na aukciji, ali ono što se već zna je da Ferrari na Sajmu automobila u Parizu priprema svjetsku premijeru modela LaFerrari Spider.