auto
0

Posebno izdanje Peugeot 207 Le Mans

Sarajevo-x.com
U vezi sa svojim nastupima i značajnim rezultatima postignutim na trkama izdržljivosti 24h Le Mans Peugeot je odlučio da lansira posebno izdanje modela veoma uspješnog modela Peugeot 207 pod nazivom Peugeot 207 serije Le Mans.

Ova serija 207-ce uključivat će samo dvije hiljade automobila. Peugeot 207 serije Le Mans će biti opremljen sportskim prednjim branikom sa zatamnjenom aluminijskom maskom i crnim hromiranim prednjim svjetlima sa AFS-om. Bočne lajsne i lajsne na branicima, kao i kućišta spoljnih retrovizora će biti u boji karoserije, dok će se duga trkaća šara protezati duž prednje haube, krova i zadnjeg spojlera. Ostali ukrasni detalji uključuju Peugeot logo na vratima i Le Mans logo pozadi. 17-inčne sportske aluminijske felge sa više krakova daju poseban izgled vozilu. Boje karoserije su Banquise bijela i Obsidien crna.

Po ugledu na model 207 RC unutrašnjost je urađena od obrađenog griniuma sa prednjim i zadnjim sportskim sjedištima, kao i prednjim i zadnjim otiračima kao na modelu RC. Okvir volana je takođe urađen sa griniumom, i obilježen je brojevima od 1 do 2.000. Vrh ručice mjenjača, pedale, oslonac za nogu i okvir vrata su urađeni od aluminijuma.

U Peugeot 207 serije Le Mans ugrađivat će se tri vrste motora, počevši od 1,6 HDi 16 ventila, sa 110 konjskih snaga i 1,6 Turbo 150 konjskih snaga, oba sa hromiranom izduvnom cijevi. Najsnažniji motor 1,6 THP 175 konjskih snaga proizvodit će se sa hromiranom dvojnom izduvnom cijevi.