auto
26

Pogledajte render Audija Q1 baziran na špijunskim fotografijama

Klix.ba
Talijanski automagazin OmniAuto objavio je render Audija Q1 koji je baziran na ranije objavljenim špijunskim fotografijama automobila.

Kompanija Fiat Chrysler Automobiles se ne želi odreći prava na oznaku Q2, tako da će najmanji Audijev crossover nositi oznaku Q1. Sada je pojavio i render koji pokazuje kako će automobil vjerovatno izgledati, a ova digitalna interpretacija je bazirana na špijunskim fotografijama prototipa.

Prodaja Audija Q1 će početi u drugoj polovini 2016. godine, a model će koristiti skraćenu verziju MQB platforme. Pogon na prednje točkove će biti standardan, a opciono će biti dostupan i quattro pogon na sva četiri točka i to samo za verzije sa snažnijim motorima.

Cilj Audija je da privuče mlađe kupce, a osnovna cijena će biti 25.000 eura. To znači da će Audi Q1 biti skuplji od Audija A1 Sportback, koji košta 17.800 eura. Nešto kasnije će na tržište stići i model SQ1 sa twin-turbo dizel motorom uz plug-in hibridnu verziju, a može se očekivati i najsnažnija RS Q1 verzija.