auto
0

Pogledajte kako bi mogao izgledati BMW M4

Sarajevo-x.com
U posljednje vrijeme su se pojavile spekulacije da bi komanija BMW svoj M3 Coupe mogla preimenovati u M4. Bez obzira na to kako će automobil biti nazvan, grafički dizajner Jacek Kolodziejczyk je dao svoju ideju kako bi automobil mogao izgledati.

Kolodziejczyk je inspiraciju našao u novom BMW-u Serije 3, a dodao je i sve prepoznatljive dizajnerske karakteristike automobila M divizije.

Među detaljima koji su uočljivi na prvi pogled je dizajn prednjeg branika sa ugrađenim spojlerom, crna prednja maska, ventilacijski otvori, žmigavci, retrovizori, pragovi, lukovi točkova, mišićavi zadnji branik i četri izduvne cijevi koje izgledaju kao minobacači. Veliki točkovi također doprinose sportskom izgledu.

Nakon predstavljanja kupea Serije 3 (koja će možda biti preimenovana u Seriju 4) 2013. godine, M izvedba (koja bi mogla biti preimenovana u M4) bi mogla biti predstavljana tokom 2014. godine.

Spekuliše se i o motoru koji će pokretati BMW M4. Baš kao što M5 sa V10 motora prelazi na twin-turbo V8, isto bi se moglo dogoditi i sa v8 motorom koji pokreće M3.

Korištenje šestocilindričnog motora je očito, kao i korištenje turbopunjača, ali više detalja o tome nema.

Vezani članci