Neočekivano uspješna godina
0

Peugeot oborio sve svoje rekorde

Sarajevo-x.com
2010. godina je za mnoge automobilske proizvođače i druge industrije bila teška godina, ali za Peugeot će ostati kao godina koja će se pamtiti po nekoliko značajnih rezultata.

U godini koja je bila u znaku obilježavanja 200 godina njihovog postojanja, Peugeot je sa ukupno 2,142,000 prodatih vozila i ostvarenim rastom prodaje od 16.3% oborio sve svoje rekorde.

Peugeot je već drugu godinu za redom vodeća francuska automobilska marka i na skali najtraženijih vozila na svijetu popeo se sa desetog na deveto mjesto, dok je na evropskom poretku također ostvario bolju poziciju i sada zauzima četvrto mjesto.

Prošla godina u Peugeotu neće ostati zapamćena samo po dobrim prodajnim rezultatima nego i po novitetima i inovacijama. Peugeot je predstavio novi vizuelni identitet, modele poput SR1, HR1, EX1 te atraktivni RCZ koji je prodat u 17 000 primjeraka. Također je predstavljeno i 100 % električno vozilo iON koje je naručeno u 1160 primjeraka. Odličnu poziciju ostvario je i model 3008 koji je prešao očekivane rezultate za 30%.

Peugeot za 2011. godinu najavljuje mnoge novitete kao što je uvođenje na tržišta nove 508-ice, 3008 Hybrida4 kao prvog hibridnog dizela na svijetu, uvođenje e-HDI tehnologije sa “stop i start” sistemom i dalje ulaganje u proizvode i tehnologiju za zaštitu okoliša.