auto
0

Peugeot Boxer najprodavanije veliko dostavno vozilo u BiH

Sarajevo-x.com
Prema prodajnim rezultatima za Bosnu i Hercegovinu za 2010. godinu, Peugeot Boxer je najprodavanije vozilo u segmentu velikih dostavnih vozila. Peugeot Boxer je lansiran 1994. godine i već tada je predstavljao novu generaciju Peugeot komercijalnih vozila. 2006. godine je unutrašnji i vanjski izgled osvježen što ga je učinilo primamljivijim i efikasnijim.

Model odlikuje izražena fleksibilnost koja se odlikuje u izboru zapremine tovarnog prostora od 8 do 17 m3 koja Boxera u kombinaciji sa HDi motorima čini najboljim izborom u svojoj klasi.

"Drago nam je da se Peugeot Boxer istakao i pored oštre konkurencije. Sa ukupno prodatih 35 vozila do kraja novembra 2010. godine, zauzeo je prvo mjesto u svom segmentu. To nam je ujedno i potvrda da su kupci prepoznali prednosti i kvalitete Peugeot dostavnih vozila kao i naše nastojanje da privrednicima u BiH stvorimo najpovoljnije uslove za razvoj i unaprjeđenje poslovanja. Jedan od razloga za dobar rezultat nalazi se i u tome da smo u 2010. godini pokrenuli Peugeot kreditiranje pomoću kojeg na najbrži i najpovoljniji način možete finansirati kako dostavna, tako i putnička vozila. Kako bi opravdali povjerenje naših kupaca, nastavljamo sa akcijama i povoljnim uslovima kupovine i u 2011. godini", istakao je Denis Mašić, direktor marketinga kompanije Vermont, generalnog zastupnika i uvoznika Peugeot proizvoda za BiH.