Veliki uspjeh
0

Peugeot 508 u BiH nadmašio očekivanja

Sarajevo-x.com
Od samog lansiranja na svjetsko, ali i na tržište u BiH, Peugeot 508 je dočekan sa velikim interesovanjem i nizao je uspjeh za uspjehom. Kombinacijom snažnog dizajna, kvalitete i elegancije Peugeot je nastavio međunarodnu ofanzivu spajajući prestižan i dinamičan izgled sa novom generacijom e-HDi motora.

"508 je oličenje vozila nove generacije koje zadovoljava zahtjeve modernih kupaca koji idu ukorak s vremenom i žele kvalitetno, dinamično i odgovorno vozilo koje pruža nezamjenjiv ugođaj u vožnji. U BiH smo ovaj model predstavili krajem maja ove godine i već u septembru smo premašili plan prodaje koji smo željeli ostvariti do kraja godine. Veoma nam je drago da je veliki broj vozača prepoznao svoje idealno vozilo u ovom modelu i sigurni smo da će u ovom elegantnom automobilu uživati kako vozači tako i svi putnici", istakao je Ismet Kapo, generalni direktor kompanije Vermont, generalnog uvoznika i distributera Peugeot proizvoda za BiH.

Peugeot 508 je ostvario značajne rezultate i na svjetskom tržištu. Čitaoci njemačkog automobilskog magazina Auto Zeitung su ovogodišnju nagradu Auto Trophy dodijelili Peugeotu 508 i time ga i prije oficijelnog lansiranja na njemačko tržište izabrali za najbolje uvozno vozilo srednje klase.

Na Njemačkom tržištu 508-ica je postala vlasnik i Eko globe nagrade, a odlične rezultate ostvarila je i na testiranju EuroNCAP-a osvojivši pet zvjezdica. Nakon modela 308 CC, 3008 i 5008, i model 508 je postigao najbolje rezultate u segmentu sigurnosti i time dodatno potvrdio zbog čega zaslužuje specijalni status u svojoj klasi.

508 je kandidat za Car of the Year 2012 i to je samo još jedna potvrda da ovaj model i u narednom periodu ide uzlaznom putanjom.