Prezentacija na Vlašiću
0

FOTO / Peugeot 508 predstavljen i u našoj zemlji

Sarajevo-x.com
Vermont, generalni uvoznik i distributer Peugeot proizvoda za BiH, organizovao je prezentaciju modela 508 za predstavnike medija na Vlašiću, želeći im omogućiti da prvi u BiH testiraju novi, dugo očekivani model.
"Stil Peugeot-a 508 u kombinaciji sa tehnologijom nove generacije ilustruje Peugeot ambicije u ovom segmentu. Model 508 duži je od svog prethodnika 407 za 10 cm što mu daje dodatnu prostranost i eleganciju. 508 je vozilo savršeno usklađeno potrebama Peugeot vozača a salonska verzija dužine 4,79m te SW sa svojih 4,81m zadovoljiće potrebe najzahtjevnijih. Novi Peugeot 508 dolazi i sa novom generacijom e-HDi motora sa 'Stop&Start' sistemom a dostupan je u različitoj motorizaciji, snage od 112 do 204 KS. Kako bi zadovoljio najveći nivo tehničkih zahtjeva, prije samog lansiranja prešao je preko 2 miliona testnih kilometara u stvarnim uslovima vožnje. Peugeot 508 je za tržište BiH dostupan sa 4 godine garancije”, istakao je Denis Mašić, direktor marketinga kompanije Vermont.
Dizajneri su posebnu pažnju posvetili sigurnosti i udobnosti vozila želeći putnicima priuštiti što mirniju i ugodniju vožnju. Sigurnosti vozila doprinose 6 zračnih jastuka dok je udobnost zagarantovana dodatnim prostorom kao i novim, prilagodljivijim naslonima za glavu.

Ekskluzivnost 508-ice istaknuta je dodatnom opremom poput head-up displaya sa satelitskim navigacijskim ekranom, klima uređajem sa 4 zone, hands-free pristupom i paljenjem, automatskom električnom ručnom kočnicom kao i multifunkcionalnom središnjom konzolom sa tehnologijom koja prevazilazi stereotipe sličnih modela u segmentu.