Najbolje ocjene za novu Alhambru
0

Pet zvjezdica za Seatov porodični automobil

Sarajevo-x.com
Novi Seat Alhambra Euro NCAP konzorcij ocijenio je najboljom ocjenom. U kategorijama zaštite odraslih putnika, zaštite djece u automobilu i zaštite pješaka ocijenjena je sa pet zvjezdica, što dovoljno govori o tome koliko je faktor sigurnosti bitan u Seatu.

96 posto bodova osvojila je Alhambra za zaštitu odraslih putnika, što je skoro pa nenadmašiv rezultat. Na testovima frontalnog, stražnjeg i bočnog sudara za sigurnost vozača i suvozača osvojen je maksimalni broj bodova. Šasija se pokazala potpuno stabilnom, serijski zračni jastuci za vozača, suvozača, bočni zračni jastuci, te zračni jastuci za glavu i koljena vozača ispunili su svoju funkciju na najbolji mogući način. Alhambra nudi odličnu zaštitu za cijelu porodicu, te je i po pitanju zaštite djece tokom vožnje dobila sjajne ocjene.

Dodatnu sigurnost pruža stabilno podvozje, efikasan kočioni sistem kao i optimalno prilagođeni ESP sistem, što Alhambru svrstava među najbolja vozila u konkurenciji kada je u pitanju aktivna sigurnost u vožnji.