auto
0

Pet zvjezdica za Hondu Accord

FENA
Prema novom sistemu ocjenjivanja Euro NCAP-a, Honda Accord jedan je od najsigurnijih automobila.

Novi Euro NCAP princip ocjenjivanja temelji se na jednoj ocjeni dobivenoj kombinacijom rezultata testiranja zaštite odraslih putnika, zaštite djece, zaštite pješaka i sistema za povećanje sigurnosti. Ukupno je potrebno ostvariti rezultat od 70 posto za dobivanje pet zvjezdica.

Honda Accord sa postignutim ukupnim rezultatom od 78 posto, naglašava visoku razinu Hondine inovativne sigurnosne tehnologije te se može pohvaliti širokim spektrom pasivnih i aktivnih sigurnosnih značajki koje omogućavaju beskompromisnu sigurnost.

VSA (Vehicle Stability Assist) sistem je dio standardne opreme Honde Accord, a njegov je zadatak da pomaže vozaču pri proklizavanju vozila.

LKAS (Lane Keeping Assist) sustav uz pomoć kamere koja raspoznaje vozne trake u kojim se vozilo kreće, zadržava vozilo u voznoj traci, istovremeno audio upozorenjem obavještava vozača ukoliko izađe iz vozne trake.

ACC (Adaptive Cruise Control) sustav uz pomoć radara koji se nalazi u prednjoj maski automatski usporava vozilo ukoliko izračuna da vozilo ispred usporava. Isto tako vozilo će ubrzati do postavljenog limita ukoliko se nitko ne nalazi ispred.

CMBS (Collision Mitigation Brake System) je sustav kočenja za ublažavanje sudara, koji koristi audio i vizualno upozorenje. Isto tako sustav automatski smanjuje brzinu kako bi se smanjile posljedice ozljede putnika i štete na vozilu.

Navedeni sistemi su izvrsna dopuna pasivnim sigurnosnim značajkama Honde Accord koji uključuju prednje zračne jastuke, bočne zračne jastuke, zračne zavjesice te ISOFIX priključak za sigurnu postavku dječje sjedalice.

Honda Accord ima ACE strukturu automobila koja je napravljena od 42 posto jako zategnutog čelika, koji prilikom sudara disperzira energiju što dalje od putnika u vozilu. Jaka i kruta karoserija čini snažniju zaštitnu zonu u slučaju sudara, štiteći time putnike od snage sudara.