auto
0

Pet zvjezdica za Audi A6 na Euro NCAP crashtestu

Sarajevo-x.com
Evropski crashtest program Euro NCAP ocijenio je pasivnu sigurnost novog Audija A6 najvećom ocjenom. S maksimalnih pet zvjezdica za zaštitu putnika, djece i pješaka, A6 je potvrđeno najsigurniji automobil u klasi. Najbolje rezultate A6 je postigao i u domenu sigurnosti pri frontalnim i bočnim testiranjima na sudare.

Na osnovu postroženih pravila evropskog crashtest programa, Euro NCAP testirana vozila moraju postići odlične rezultate u četiri kategorije da bi mogla zaslužili pet zvjezdica. Pri tome zahtjevi Euro NCAP-a značajno nadmašuju evropske zakone.

Novi Audi A6 pokazao se najboljim u kategoriji zaštite vozača i suvozača pri frontalnim i bočnim testiranjima na sudare. U ovom automobilu djeca su također savršeno zaštićena i bezbjedna.

Uz visok nivo aktivne i pasivne sigurnosti za zaštitu odraslih putnika i djece unutar Audija A6, njegove mjere zaštite pješaka i biciklista igraju važnu ulogu u ostvarenju vrhunskih rezultata: kroz savršeno oblikovane elemente karoserije, s posebnim strukturama na prednjem dijelu automobila koje pomažu pri smanjenju rizika od povreda.