auto
2

Ovako izgleda unutrašnjost novog Audija TT

Klix.ba
Unutrašnjost novog Audija TT je otkrivena po prvi put na Consumer Electronics Showu u Las Vegasu.

Zvaničnici Audija su rekli da je unutrašnjost novog TT-a usvojila novu tehnologiju i dizajn, a predstavljena je kabina fokusirana na vozača, koja više nema podijeljeni infotainment ekran u centralnom dijelu instrument table. Umjesto toga, svi infotainment ekrani se mogu naći na potpuno digitalnoj tabli. Na ovaj potez se kompanija Audi odlučila kako bi se uštedjelo na prostoru i težini.

Digitalni pokazivači su prikazni na 12,3-inčnom ekranu, a vozači mogu odabrati klasični izgled instrument table i kombinaciju instrument i infotainment ekrana, koja minimizira pokazivače.

Infotainment funkcije su dio nove verzije Audijevog MMI sistema, koji je redizajniran kako bi omogućio vozačima da ga koriste kao smartphone. On ima mogućnost tekstualne pretrage, kao i opcije zumiranja i scrollovanja putem MM touch interfejsa.

U unutrašnjosti su već poznati kružni ventilacijski otvori, kontrole temperature i klime su smještene centralno, a ne na odvoojenom panelu. Kontrole za upozorenje na svjetla za opasnost i druge funkcije su također u centralnom dijelu table.

Novi TT je baziran na MQB platformi VW Grupe, a bit će dostupan u varijantama s pogonom na prednje, kao i na sva četiri točka. Na tržištu će se pojaviti krajem 2014. godine kao model za 2015. godinu.