auto
21

Ovako bi mogao izgledati novi Land Rover Defender

Klix.ba
Nakon 68 godina proizvodnje i više od dva miliona prodanih automobila širom svijeta, u januaru ove godine je s proizvodne trake kompanije Land Rover sišao posljednji primjerak legendarnog Defendera. Njegov nasljednik stiže 2018. godine, a sada se pojavio render koji nagovještava njegov mogući izgled.

Render je objavio magauin OmniAuto, a kao bazu je koristio koncept DC100 Sport. Defender ima okrugla svjetla s LED tehnologijom te tradicionalnu Land Roverovu rešetku hladnjaka okruženu aluminijskom zaštitom.

Uprkos modernom izgledu, automobil je zadržao klasični "kutijasti" dizajn Defendera, posebno na stražnjem dijelu. Mišićavi prednji branici sakrivaju velike off-road gume, a tu su i vrata i prozori klasičnog dizajna.

Kada je riječ o vratima, Land Rover planira ponuditi kompletnu Defender porodicu od pet članova u verzijama s dvoja vrata, četvera vrata, kao i pickup verzije s dvoja i četvera vrata. Razmišlja se i o luksuznom modelu.

Prepoznatljivi eksterijer krije modernu tehnologiju preuzetu od najnovijih modela Jaguar Land Rovera. Mogu se očekivati dizelski modeli s automatskim mjenjačem, kao i sa produkcijskom verzijom nedavno najavljenog Transcend mjenjača.

Prije nego Defender stigne 2018. godine, Land Rover će u ponudu uvesti novi Discovery. Ovaj model će biti predstavljen na Sajmu automobila u Parizu.