auto
4

Ovako bi mogao izgledati Mercedes-Benz S-Klasa kabriolet

Klix.ba
Mercedes-Benz S-Class Convertible
Čitatelj magazina Worldcarfans.com je napravio render kojim je otkrio kako zamišlja kabriolet Mercedes-Benz S-Klasu, a inspirisao ga je koncept Ocean Drive iz 2007. godine.

Šef Mercedesovog odjela za istraživanje i razvoj, Thomas Weber, prošle je sedmice rekao da kompanija radi na razvoju kabrioleta S-Klase, koji će biti baziran na coupeu. Dok je koncept Ocean Drive imao 4 vrata, kabriolet S-Klase će dobiti dvoja vrata i sklopivi mekani krov.

Render koji možete vidjeti u prilogu u biti pokazuje kabriolet verziju sedana sa crnim naplacima i mekanim krovom. Oznaka V12 pokazuje da je autor zamislio automobil u S65 AMG varijanti sa V12 6,0-litarskim motorom, koji isporučuje 630 KS i 1.000 Nm obrtnog momenta.

Kompanija još uvijek nije potvrdila da li će coupe ili kabriolet dobiti snažniju AMG verziju, ali je prototip coupea S63 AMG već primijećen, tako da će se u proizvodnji naći i kabriolet S63 AMG. Što se tiče Mercedesa S65 AMG, za sada je poznato samo da će sedan dobiti V12 motor, koji će biti preuzet i za ostale karoserijske izvedbe.