auto
22

Ovako bi mogao izgledati Fiat 124 Spider

Klix.ba
Talijanski magazin OmniAuto je objavio render kojim pokazuju kako bi mogao izgledati nadolazeći Fiat 124 Spider.

Fiat namjerava vratiti istinsku strast u svoju ponudu oživljavanjem modela 124 Spider, koji će imati i "ekstremnu" Abarth verziju. Novinari talijanskog magazina OmniAuto su napravili render baziran na špijunskim fotografijama, kojim su pokazali kako bi automobil mogao izgledati.

Iako će Fiat 124 Spider biti baziran na najnovijoj Mazdi MX-5, automobil će ipak imati potpuno drugačiju karoseriju. To je za pomenuti magazin potvrđeno od anonimnog izvora iz kompanije Fiat.

Ponuda motora je još uvijek misterija, ali se očekuje da će Fiatovu verziju pokretati 1,4-litarski turbo motor, dok će Abarthova verzija dobiti 1,75-litarski motor iz Alfe Romeo 4C, koji će u ovom slučaju isporučivati 197 KS.

Snaga se možda ne čini impresivnom, no, treba imati na umu da će Fiat/Abarth 124 Spider biti veoma lagan automobil težak manje od 1.000 kg sa ravnomjerno raspoređenom težinom naprijed i nazad, baš kao što je slučaj kod njegovog japanskog brata.

Zvanično predstavljanje Fiata 124 Spider se očekuje prije kraja ove godine, a prodaja će početi sljedeće godine. Abarthova verzija će stići nešto kasnije, a u prodaji se očekuje krajem sljedeće godine.