auto
16

Ovako bi mogao izgledati Bentley EXP 10 Speed 6 shooting brake

Klix.ba
Poznati grafički dizajner Theophilus Chin je napravio render kojim je pokazao kako zamišlja shooting brake verziju Bentleyjevog EXP 10 Speed 6 koncepta.

Kompanija Bentley je na Sajmu automobila u Ženevi predstavila interesantni koncept EXP 10 Speed 6 za koji tvrdi da ima potencijal da postane luksuzni sportski dvosjed. No, grafički dizajner Theophilus Chin je ovaj coupe pretvorio u praktičniji shooting brake povećavanjem kapaciteta prtljažnika bez narušavanja dizajna automobila.

Šanse da ovakav automobil ugleda svjetlo dana su male, ali Bentley ozbiljno razmišlja da pretvori koncept u produkcijski sportski dvosjed, koji bi se na tržištu mogao pojaviti u naredne tri godine po cijeni od 166,400 eura. Svoje mjesto bi ovaj model našao uz model Continental GT, a koristio bi MSB platformu.

Bentley se fokusira na model Bantayga, koji će se pojaviti 2016. godine kao nasnažniji i najluksuzniji SUV na svijetu. Imat će mnogo zajedničkog sa novim Audijem Q7, a plug-in hibridna verzija se očekuje 2017. godine.