auto
0

Otpisano 4.703 Mazdi

FENA
Mazdina podružnica iz Sjeverne Amerike odlučila je otpisati svih 4.703 automobila koji su se nalazili na brodu Cougar Ace kada se prošlog jula prevrnuo na bok te se tada dio automobila našao u Pacifiku.

Iako je prvo bilo najavljeno kako će inženjeri detaljno pregledati sva vozila te će se nakon njihovog izvještaja odlučiti koliko će automobila ići u prodaju, a koliko će biti otpisano, Mazda je odlučila igrati na sigurno i ne dovoditi se u neugodne situacije.

"Nismo mogli prihvatiti rizik da se tokom ekspoalatacije vozila pojave neočekivani problemi. U ovom su slučaju postojale dvije različite grupe potencijalnih kupaca. Prvi su oni koji uvijek traže nešto jeftino, i spremni su riskirati kvalitetu zbog novčane uštede. Drugi su oni koji su do ovih automobila mogli doći preko onih prvih ili greškom te se zbog toga nakon eventualnih problema ne bi više odlučili za kupovinu Mazde", rekao je mazdin predstavnik za medije Jeremy Barnes.

Otpisana vozila su: 2.475 Mazdi 3 sedan, 1.329 CX-7 Crossovera, 329 Mazdi 3 sa 5 vrata, 295 MX-5 Miati, 214 RX-8, 56 Mazdi 5 minivan i 5 Mazdi Speed6.