auto
0

Otkriven izgled Maseratija Kubang

Klix.ba
Iako se neće pojaviti na tržištu do 2018. godine, izvor iz Maseratija je magazinu Motor1 ustupio dvije fotografije modela Kubang, drugog crossovera koji će svoje mjesto naći ispod modela Levante.

Crossover je baziran na Jeepu Renegade, a prodavat će se pod oznakom Kubang. Ovaj subkompaktni crossover je manja verzija Levantea, a bit će dostupan isključivo s pogonom na sva četiri točka. Također, izvor je otkrio da Maserati 2018. godine planira prodavati Kubang prvobitno sa četverocilindričnim 2,0-litarskim benzinskim motorom te dizelskim motorima uparenim sa devetostepenim automatskim mjenjačem.

Cijena osnovnog modela će biti blizu 35.000 dolara, a kompanija će Kobang ponuditi s dva paketa opreme. Najskuplja verzija "Zegna" će imati unutrašnjost presvučenu kožom, kao i autonomni sistem vožnje.

Interesantno, Maserati planira i električni model pod nazivom e-Kubang koji se na tržišu očekuje 2019. godine. Ovaj će model biti skuplji tako da će kupci morati izdvojiti blizu 50.000 eura. Potpuno električni crossover iz B segmenta će imati domet od najmanje 804 kilometra, a pokretat će ga dva električna motora, koja će isporučivati 300 KS.

Kasnije će se u ponudi naći Kubang MC Stradale sa moćnim 4,7-litarskim V8 motorom koji će isporučivati 600 KS. Snaga će se prenositi na stražnju osovinu preko sedmostepenog manuelnog mjenjača. Ova najsnažnija verzija će do "stotke" stizati za manje od četiri sekunde.

Vezani članci